Vi svarer på jeres spørgsmål om krigen i Yemen

Der har været krig i landet Yemen i over tre år. Det er rigtig alvorligt for de mennesker, der bor der, fordi de ikke har nok mad, vand og medicin.

Instagram spurgte vi jer, hvad I gerne vil vide om krigen i Yemen. De spørgsmål har DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård svaret på.

Hvordan er deres dagligdag?

Det kommer an på, om de bor tæt på krigen eller langt fra den. Men de kan alle sammen mærke konsekvenserne af den. For eksempel er priserne på alt slags mad som slik, grøntsager, brød og sodavand steget rigtig meget. Der er også mange forældre, der ikke får løn for deres arbejde, så de har svært ved at købe ind og forsørge deres familie.

Vil menneskerne gerne flygte?

De fleste vil egentlig bare gerne blive i deres hjem og har ikke lyst til at flygte. Der er selvfølgelig nogen, der gerne vil. De forsøger at gøre det ved at sejle til et land der hedder Djibouti, men det er en meget svær og farlig tur. Derfor bliver de fleste mennesker i Yemen.

Hvornår slutter krigen?

Vi kan desværre ikke vide, hvornår krigen slutter. FN prøver på at lave en aftale mellem de to grupper, der er i krig mod hinanden, men det er ikke lykkes endnu. Krigen kan først slutte, når de to grupper beslutter sig for, at de har fået nok af krig.

Vil du vide, hvorfor der overhovedet er krig i Yemen? Det kan du få svar på i denne video.

FacebookTwitter