ULTRA Hemmeligt

Pigernes frikvarter

Når det bliver frikvarter, mødes pigerne nogle gange og snakker om hemmeligheder. Så flyver tankerne flyver vidt omkring. De forestiller sig, hvad der sker, når hår begynder at gro alle vegne, brysterne bliver større, og bumserne ankommer. Så er det godt at have venner, man kan grine af det sammen med.

Det andet køn for en dag

Tænk, hvis du kunne prøve at være det modsatte køn bare for én enkelt dag. Hvad ville du så lave? Hvilke mysterier og hemmeligheder om drenge og piger ville du have opklaret? Fantasien får frit løb, når piger og drenge forestiller sig, hvordan det er at være en anden for en dag.

Hurtigere end de andre biler

Jacob på 12 år har ADHD, og det kan være svært at forklare, hvad det er. Man kan nemlig ikke se det. Men Jacob er sej til at fortælle, hvad han gør, når kroppen er urolig, og det føles som om, man kører hurtigere end de andre biler.

En ikke helt almindelig pige

Her kan du høre Mia fortælle, hvordan det er at have ADHD, og hvad hun bruger sine kreative sider til, når hun har brug for et frirum uden for mange regler.

Ultra lyt - Mars kalder

Min hemmelige krop

Philip er døbt Marie. Han er transkønnet, og for to år siden fortalte han sine forældre, at han er en dreng. Han skiftede skole, og i dag holder han sin krop skjult for sin klasse. Der er nemlig ingen i Philips nye klasse, der ved, at Philip faktisk har en pigekrop

Min hemmelige krop: Sådan fandt jeg ud af, at jeg er en dreng

Min hemmelige krop: Sådan fik jeg et nyt navn

Min hemmelige krop: Sådan sagde jeg det til mine forældre

Den første i Klassen

Når man er den første i klassen, der får menstruation, starter det måske med at være en hemmelighed. Men det er også meget rart at kunne snakke med sine veninder om det. Her kan du komme med ind på pigernes toilet og høre historien om, hvordan det er at være den allerførste.

Drengenes omklædningsrum

På den anden side af skolegården ligger drengenes omklædningsrum. Herinde snakker de om hemmeligheder. Og om hvad der mon sker, når kroppen begynder at forandre sig. Når stemmen bliver dybere, fødderne vokser og håret begynder at gro alle vegne, er det godt at have venner, man kan grine af det sammen med.

Lydbog

En rimelig mærkelig krimi

Fridas mor er væk. Hun er aldrig kommet tilbage fra sin danseferie i Flamingoland. Det spanske politi siger mañana, mañana, så nu tager Frida og resten af familien sagen i egen hånd. De drøner ned gemme Europa i en bil pakket med detektivudstyr. Men rejsen går ikke som planlagt. Langt fra. Deres GPS er kuk og leder dem på afveje. Det er noget med en bager med kagetatoveringer på overarmene, gigantiske mennesker, en gul varevogn, knækpølser og grønne piller. Lyder det mærkeligt? Det er det også, og så bli’r det også ret uhyggeligt.

Anbefales fra 7 år.

kapitel 1-3

kapitel 4-5

kapitel 6-9

kapitel 10-12

kapitel 13-16

kapitel 17-18

kapitel 19-21

kapitel 22-24

kapitel 25-27

Credit


Forfatter: Annie Bahnson


Indlæst af: Silja Okking


Lyd: Thomas Lund


Grafik: Mathias Telling Foged


Redaktion: Stine Sillesen