Året der gik på DR Undervisning

Se de 10 mest populære undervisningsmaterialer i 2018. Hvilke skal du prøve i 2019?

Virologen Ebba Lund, karakteren "Noora" i TV-serien SKAM, nobelprismodtageren Niels Finsen og vært på "Historien om Danmark", Lars Mikkelsen. (© DR Undervisning)

Danmarkshistorien, den danske velfærdsmodel, store danske videnskabsfolk og danske forfattere topper hitlisten over undervisningsmaterialer på DR Undervisning i år.

Se listen her, og sæt et mentalt flueben ved de temaer og klipsamlinger, du selv har arbejdet med, eller gem et link til et tema, du gerne vil prøve.

  1. Vores absolut mest populære tema på DR Undervisning er "Historier om Danmark". Her har I været særligt glade for klipsamlingen, hvor I kan se hele TV-serien "Historien om Danmark" i sin fulde længde.
  2. Men I vil ikke kun se, hvordan historien har skabt Danmark. I vil også blive klogere på, hvordan vi kan indrette vores samfund efter enten den universelle velfærdsmodel, den residuale velfærdsmodel eller den selektive velfærdsmodel.
  3. Fire år efter vi lagde programserien "5 skarpe" i vores mediebibliotek, er det stadig en af de klipsamlinger, I besøger allermest. I programmerne får i "5 skarpe" om Jesus, islam, buddhisme, hinduisme, kristne ritualer og skrifter og meget mere.
  4. "1800-tallet på vrangen" er også en oldie but goodie. I otte udsendelser vender vi vrangen ud på 1800-tallet og ser nærmere på skabelsen af det moderne Danmark.
  5. "Civilisationernes sammenstød" bliver ved med at være relevant at tale om i samfundsfag. I besøger i hvert fald tit denne klipsamling i vores tema om Huntington.
  6. I har også gerne villet møde Danmarks første nobelprismodtager, Niels Finsen, virologen Ebba Lund og andre store danske videnskabsfolk i udsendelsesrækken af samme navn.
  7. Men videnskabsfolkene er ikke løbet med hele opmærksomheden. På hitlisten finder vi også temaet "Danske forfattere", hvor I kan finde klip om eller med 40 forskellige danske forfattere, heriblandt Holberg, Helle og Hassan.
  8. Så er der vist også nogle mediefagslærere, der har villet læse op på, hvad det dér "SKAM" er for noget. Vores artikel "Alt om SKAM" i temaet "SKAM" er i hvertfald godt besøgt.
  9. Selvom top 10-listen her vidner om en stor interesse for dansk historie, samfundsliv og kultur, så er der især ét udenrigspolitisk emne, I har vist interesse for på DR Undervisning. Og det er krigen i Afghanistan. Med vores "Tidslinje: Krigen i Afghanistan" har I dannet jer et kronologisk overblik over, hvad der satte krigen i gang, og hvad der er sket siden da.
  10. Globaliseringens vindere og tabere uden for Danmarks grænser har også fanget jeres interesse. I har særligt gerne ville se dokumentarserien "Blod, sved og t-shirts", som viser, hvor svært det kan være at tjene til sin overlevelse i et u-land.

Mangler du stadig klip og opgaver til et emne, du og dine elever skal arbejde med i det nye år? Så gå på jagt i DR Undervisnings arkiv, og glæd jer til at vi udkommer med 10 nye temaer i 2019.

Godt nytår!