Det sker på DR Undervisning 2017

Vi er i fuld gang med at tilrettelægge materialer, som vi lancerer på DR Undervisning i det nye år. Læs mere om det her.

(Foto: Rubik O.G. © Rubik O.G.)

Rigtig godt nytår og velkommen til et nyt år på DR Undervisning!

2017 bliver et spændende år på DR Undervisning. Redaktionen flytter fra DR-Byen og sætter kurs mod Nordjylland, hvor vi fra 1. april bliver del af et nyt center for innovativ formidling med base i Ålborg. Her samler DR redaktionerne bag DR Skole, DR Undervisning, DR Ligetil, DR Viden og flere andre gode kræfter. Det giver nye muligheder for at tilbyde spændende undervisningsmaterialer, som vi håber, at I vil tage godt imod.

Vi er i fuld gang med at tilrettelægge materialer, som vi lancerer på DR Undervisning i det nye år. I kan bl.a. glæde jer til:

U-turn Først i det nye år går DR1 i luften med programrækken U-turn. Programmerne sætter fokus på sygdommen diabetes II, der breder sig overalt i den vestlige verden. Her undersøger Chris MacDonald og et forskerteam på Rigshospitalet, om man kan gøre diabetes II-patienter medicinfri ved hjælp af kostomlægning og intens motion.

Vi udvikler undervisningsmaterialer til både biologi og samfundsfag og stiller opgaver om bl.a. sundhedsøkonomi (fx livsstilsændringer vs livslang medicinsk behandling) sociologi, forbrugsmønstre, social arv mv.

Store Danske Videnskabsfolk

Programrækken ”Store Danske Videnskabsfolk” er en lystrejse ind i videnskabens verden. Biokemiker, forsker og forsanger i Magtens Korridorer, Johan Olsen, tager os med på en usædvanlig videnskabshistorisk rejse med bl.a. Niels Bohr, Ole Rømer, Niels Finsen, HC Ørsted og Inge Lehmann. Vi bevæger os igennem tid og rum og oplever forskernes fascination af deres opdagelser.

Programrækken suppleres med lærervejledninger og opgaveforslag til fysik, geografi og biologi

Historien om Danmark

I foråret lancerer vi et stort undervisningsmateriale til DRs nye programrække ”Historien om Danmark”. Serien fortæller Danmarkshistorier fra stenalderen til velfærdsstaten. Vi sætter fokus på historiebrug, historiefortælling, kildekritik, formidling og historisk refleksion. Få ny inspiration til historieundervisningen med et materiale, der overrasker, undrer, udfordrer og engagerer eleverne med masser af klip, forløbsbeskrivelser og en kurateret kildesamling.

Mange nytårshilsner

DR Undervisning