Derfor er Kronborg verdensarv

Vidunderet Kronborg

Kongens statussymbol

I 2000 udnævner UNESCO Kronborg til verdensarv. Det vil sige, at slottet har så stor betydning for Danmark og resten af verden, at det skal bevares og beskyttes, så også kommende generationer kan glæde sig over slottets storhed.

Begrundelsen er, at slottet er et enestående eksempel på et utrolig velbevaret renæssanceslot, som tilmed har spillet en markant rolle i Nordeuropa.

Vores verdensarv

Roskilde Domkirke, Kronborg slot, Jellingstenene og Ilulissat isfjord er udvalgt af UNESCO som VERDENSARV. Disse steder har så uvurderlig værdi for verden, at de skal bevares for eftertiden. DR Undervisning har samlet en række klip, som beskriver Unescos verdensarv i Danmark, i Grønland og ude i verden.

Se Tema

Den danske konge kontrollerede i over 400 år al sejlads, der gik gennem Øresund. Han tjente mange penge på sundtolden, og hvis han ville, kunne han lukke for adgangen til hele Østersøen.

Den magt demonstrerede Frederik den 2. under Syvårskrigen (1563-70), hvor han lukkede for korntransporten, og der opstod hungersnød i Amsterdam.

Læs også Vores verdensarv Se Tema

  1. Billedserie: Grønlands jagtområder
  2. Billedserie: Christiansfeld
  3. Billedserie: Stevns Klint
  4. Billedserie: Vadehavet
  5. Billedserie: Nordboernes rige
  6. Billedserie: Frederiksstaden
  7. Billedserie: Molerklinter
  8. Billedserie: Parforce Jagtsystemet
  9. Billedserie: Trelleborg
  10. Fremtiden for Roskilde Domkirke