Ilulissat Isfjord

Vores Verdensarv: Ilulissat Isfjord

Ilulissat Isfjord er det grønlandske bidrag til Verdensarven. Den er et blændende smukt og enestående naturvidunder, hvor en enorm gletsjer sender isbjerge ud gennem en lang Isfjord. Efter at den er kommet på UNESCO's Verdensarvliste, kommer folk flyvende fra hele verden for at opleve naturkræfterne ansigt til ansigt.
Sammen med sangerinden Julie Berthelsen flyver vi tættere på end nogen andre. Julie er grønlænder og tilbragte sin barndom ved Diskobugten med udsigt til de gigantiske isfjelde, der kom sejlende oppe fra Ilulissat Isfjord.
www.dr.dk/verdensarv
Sendt første gang 13.09.09

Storheden er svær helt at forstå

Grønland er en lang rejse i fantastisk natur. Men det er kun Ilulissat Isfjord der er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Når man har besøgt stedet, er man ikke i tvivl om hvorfor.

For man kan ikke undgå at blivebetaget, når man ser gigantiske isbjerge brække af en imponerende gletsjer, og starte på en cirka 50 kilometer lang rejse mod fjordens udmunding ved Ilulissat.

Vores verdensarv

Roskilde Domkirke, Kronborg slot, Jellingstenene og Ilulissat isfjord er udvalgt af UNESCO som VERDENSARV. Disse steder har så uvurderlig værdi for verden, at de skal bevares for eftertiden. DR Undervisning har samlet en række klip, som beskriver Unescos verdensarv i Danmark, i Grønland og ude i verden.

Se Tema

Unik skønhed

Mængden af is, der flyder igennem fjorden, erenorm - den svarer til godt 50 gange det årlige danske vandforbrug. Og det er også svært helt at forstå områdets unikke skønhed, før man selv har besøgt det.

Her kan du få en forsmag på noget af det, der venter, hvis du skal en tur til den grønlandske verdensarv. Ilulissat er for øvrigt - meget passende - det grønlandske ord for isfjelde.

Læs også Vores verdensarv Se Tema

  1. Billedserie: Grønlands jagtområder
  2. Billedserie: Christiansfeld
  3. Billedserie: Stevns Klint
  4. Billedserie: Vadehavet
  5. Billedserie: Nordboernes rige
  6. Billedserie: Frederiksstaden
  7. Billedserie: Molerklinter
  8. Billedserie: Parforce Jagtsystemet
  9. Billedserie: Trelleborg
  10. Fremtiden for Roskilde Domkirke