Kronborg - Pomp og pragt

Kronborg er historien om menneskelig stræben efter magt. En maskulin og en feminin magt. Bastioner, fæstningsvolde og sundtold på den ene side - pynt til overflod, gobeliner og fester på den anden side. Tilbage i 1500- og 1600-tallet tævede konger og adel hinanden ved hjælp af symboler og rigdomme.

Kronborg ligger i Helsingør ved Øresunds smalleste sted med kanoner rettet mod sejlruten. I flere hundrede år opkrævede danske konger toldpenge af de skibe, der sejlede gennem sundet. Kongerne kunne kvæle hele verdensøkonomien fra sundtoldens slot 'Kronborg', hvis det skulle være. Og hvis de turde.

Vores verdensarv

Roskilde Domkirke, Kronborg slot, Jellingstenene og Ilulissat isfjord er udvalgt af UNESCO som VERDENSARV. Disse steder har så uvurderlig værdi for verden, at de skal bevares for eftertiden. DR Undervisning har samlet en række klip, som beskriver Unescos verdensarv i Danmark, i Grønland og ude i verden.

Se Tema

Og dybt under slottet sover en nationalhelt. Men bliver Danmark truet, rejser han sig og forsvarer sit land. Et andet sted render en dansk prins rundt med et kranium i hænderne og messer: at være eller ikke være... Mens duften af parfume stadig hænger i luften i tårnværelset, hvor en afsat dronning fortvivlet har ventet på sin skæbne.

Renæssanceslottet Kronborg er frygt, glæde og rigdom ud over alle grænser.

Samtidigt rummer Kronborg en uvurderlig værdi for Danmark - og hele verden. Kronborg er vores fælles verdensarv.

Træd indenfor og se klip om stedet.

Læs også Vores verdensarv Se Tema

  1. Billedserie: Grønlands jagtområder
  2. Billedserie: Christiansfeld
  3. Billedserie: Stevns Klint
  4. Billedserie: Vadehavet
  5. Billedserie: Nordboernes rige
  6. Billedserie: Frederiksstaden
  7. Billedserie: Molerklinter
  8. Billedserie: Parforce Jagtsystemet
  9. Billedserie: Trelleborg
  10. Fremtiden for Roskilde Domkirke