Lærer: Sådan bruger du DR Undervisning

Se, hvordan en lærer bruger DR Undervisning. Og få samtidig svar på, hvorfor han gør det.

Fang interessen med klip

Et godt klip kan ikke bare hjælpe med at fange elevernes interesse, det kan også danne grundlag for en redegørelse, åbne nye muligheder for analyser og kickstarte en diskussion.

Derfor har DR Undervisning nøje udvalgt klip fra DR's righoldige arkiv, som kan understøtte faglige pointer i undervisningen.

Klippene er velegnede til klasseundervisning på interaktive tavler, iPads, computere og smartphones og kan også nemt bruges i gruppearbejde og til elevernes egen research.

Klipsamlinger og temaer

For at give dig det bedste overblik, har DR Undervisning struktureret sit undervisningsmateriale i temaer. Temaerne kan findes gennem fagoversigten.

Hvert tema tager udgangspunkt i en eller flere klipsamlinger. Det vil sige playlister med håndplukkede klip fra DR's arkiv.

Under faget samfundsfag er der for eksempel et tema, der hedder "Udfordringer i demokratiet". I temaet er der tre klipsamlinger, hvoraf den ene hedder "Demokratier uden for Danmark". I klipsamlingen er der casehistorier fra fem forskellige lande.

Tæt på pensum

Der er elevopgaver til alle nye temaer og klipsamlinger. Opgaverne er lavet i samarbejde mellem DR Undervisning og undervisere på de gymnasiale uddannelser.

Temaerne, klippene og opgaverne er naturligvis tilrettelagt, så de understøtter fagenes lærerplaner.

Temaer af ældre dato består udelukkende af klipsamlinger, hvor det er op til den enkelte underviser at tilrettelægge elevakiviteter, der passer til egen undervisning.

Samfundet i fokus

Fagopdelingen af DR Undervisnings temaer følger STX-gymnasiet, men temaerne kan med fordel bruges på HF, HHX, HTX og tilsvarende niveau.

De temaer, der bliver udgivet fra efteråret 2018 og frem, vil i højere grad end tidligere fokusere på problemstillinger i samfundet og egne sig til undervisning i samfundsfag, religion, historie, mediefag og dansk.

Det nye fokus er valgt, fordi det især disse fag, at udsendelserne i DR's bagkatalog egner sig til.

Mediebiblioteket

Mediebiblioteket rummer cirka 25.000 klip, som stammer fra udsendelser sendt på DR's radio- og tv-kanaler gennem tiden.

Her kan du søge klip frem, og du kan også lave dine egne mapper og gemme interessante klip og dele dem med andre. Se mere i "Sådan bruger du Mediebiblioteket".

Det er DR Undervisnings formål at stille klip til rådighed. Så leder man i stedet efter hele udsendelser, henviser vi til dr.dk/tv, hvor udsendelser kan ses i en kort periode efter sendedato, og derudover har landets CFU'er udsendelser til udlån.

Se mere her: CFU Film og TV.

Kontakt

Redaktionen hører gerne fra jer. Send ris, ros og gode ideer til undervisning@dr.dk eller kontakt os på Facebook.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter