Lærer: Sådan bruger du DR Undervisning

Se, hvordan en lærer bruger DR Undervisning. Og få samtidig svar på, hvorfor han gør det.

Klip i undervisningen

Et godt klip kan kickstarte diskussionen i klassen. Et godt klip åbner nye muligheder for analyser. Et godt klip giver anledning til refleksion.

DR Undervisning ønsker at gøre det nemt for undervisere at bruge levende billeder i timerne. Vores klip stammer fra DR's righoldige arkiv og er nøje udvalgt til at understøtte faglige pointer i undervisningen.

Klippene er velegnede til klasseundervisning på interaktive tavler, iPads, computere og smartphones og kan også nemt bruges i gruppearbejde og til elevernes egen research.

Mediebiblioteket

Kernen i DR Undervisning er Mediebiblioteket, der rummer cirka 25.000 klip, som stammer fra udsendelser sendt på DR's radio- og tv-kanaler gennem tiden.

Her kan du søge klip frem, og du kan også lave dine egne mapper og gemme interessante klip og dele dem med andre. Se mere i "Sådan bruger du Mediebiblioteket".

Det er DR Undervisnings formål at stille klip til rådighed, så leder man efter hele udsendelser, henviser vi til dr.dk/tv, hvor udsendelser kan ses i en kort periode efter sendedato, og derudover har landets CFU'er udsendelser til udlån. Se mere her: CFU Film og TV

Fagopdelte temaer

Det er arkivklippene, der er i fokus, og et tema på DR Undervising egner sig godt som supplement til andre undervisningsmidler, fx grundbøger eller artikler med videre.

DR Undervisnings udgiver løbende nye temaer, hvor redaktionen har været i arkivet og samlet klip inden for udvalgte emner, der passer til læreplanerne i fagene.

Fagopdelingen følger STX-gymnasiet, men temaerne kan med fordel bruges på HF, HHX, HTX og tilsvarende niveau.

Enkelte temaer har tilhørende lærervejledning og elevaktiviteter, men det er i overvejende grad op til den enkelte lærer at tilpasse temaerne til egen undervisning og andre undervisningsmidler.

AT-forløb

DR Undervisning rummer også en række AT-forløb, hvor der er tilhørende lærervejledning og forslag til elevaktiviteter lavet af erfarne undervisere.

AT-forløbene er ofte lavet som selvstændige sites og kan derfor adskille sig grafisk og strukturelt fra resten af DR Undervisning.

Kontakt

Redaktionen hører gerne fra jer. Send ris, ros og gode ideer til undervisning@dr.dk eller kontakt os på Facebook.

Læs også

  1. Om DR Undervisning