Iscenesat dokumentar

Den iscenesatte dokumentar benytter ofte fiktive elementer. Medvirkende udsættes for forskellige test, miljøer eller dilemmaer.

Klædt af

Fire mennesker deltager i et eksperiment, hvor de vælger at aflevere alle deres ting og leve 30 dage efter tre regler: - Alt hvad de ejer, skal opbevares i en container - De må kun hente én ting tilbage om dagen - De må hverken købe eller låne ting. Lige på nær mad, lys og toiletpapir. Eksperimentet undersøger vores forhold til de ting vi omgiver os med, og udfordrer dagligdagens faste rutiner. For hvem er du uden dine ting?
Program 1 følger eksperimentets første dag. Sendt første gang

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Den iscenesatte dokumentar benytter ofte fiktive elementer.

Gennem forsøg eller iscenesættelser udsættes de medvirkende for forskellige test, miljøer eller dilemmaer.

Formen benyttes både indenfor reality og mere oplysende formater, som har til formål at udfordre vores holdninger til en sag eller til andre mennesker og deres valg.

Elementer fra den iscenesatte dokumentar kan også indgå som element i andre fortælleformer.

Dokumentarfilmen

DR Undervisning inviterer unge til at indsende egne kortfilm til en dokumentarfilm-konkurrence i samarbejde med Station Next. Filmen skal på en unik måde fortælle om ensomhed og dens konsekvenser. Herunder kan du lære mere om forskellige dokumentargenrer og dramaturgiske greb og få gode råd fra folkene bag.

Se Tema

Læs også Dokumentarfilmen Se Tema

  1. Poetisk dokumentar
  2. Iscenesat dokumentar
  3. Personlig dokumentar
  4. Observerende dokumentar
  5. Klassisk faktadokumentar