Poetisk dokumentar

Langt ude - Orka

Tusindvis af byboere drømmer om et simpelt liv langt væk fra stress og jag. Men der er også nogle der altis har levet langt væk - eller vender tilbage til der, hvor de kommer fra - langt ude. Vi møder Orka, et færøsk band der holder hus på den yderste vejrbidte klippe og sampler køer og lyde fra fars kostald. Og så turnerer de verden rundt med deres musik.

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Poetiske dokumentarfilm benytter ofte et observerende kamera. Men det overordnede mål er ikke at være "fluen på væggen", men at videregive et poetisk blik på verden.

Det er den sanselige og poetiske måde, som filmen fortælles på som driver historien, frem for konkrete historier eller informationer om et emne eller et problem.

Formen bruges ofte til at fortælle om tanker eller overvejelser omkring livet eller en overset del af virkeligheden.

Dokumentarfilmen

DR Undervisning inviterer unge til at indsende egne kortfilm til en dokumentarfilm-konkurrence i samarbejde med Station Next. Filmen skal på en unik måde fortælle om ensomhed og dens konsekvenser. Herunder kan du lære mere om forskellige dokumentargenrer og dramaturgiske greb og få gode råd fra folkene bag.

Se Tema

I den poetiske dokumentar dyrkes de muligheder, der ligger i at fortælle historier i billeder og udfordre modtageren ved at benytte musik, lyd, billedsymmetri, rytme, lys og skygge og et utal af andre særligt visuelle effekter.

Læs også Dokumentarfilmen Se Tema

  1. Poetisk dokumentar
  2. Iscenesat dokumentar
  3. Personlig dokumentar
  4. Observerende dokumentar
  5. Klassisk faktadokumentar