TV serien Rodløs

Rodløs (1:6)

DR3 har i denne reportageserie fået adgang til fem unge drenge, som står overfor en kæmpe udfordring: De skal finde sig selv og deres plads i fællesskabet med de danske unge. Men hvordan gør man det, når man er flygtet fra krig og ødelæggelse - og er havnet i et fremmed land uden familie eller venner? Ali bliver konfronteret med fortidens skygger, da han skal flytte ind på et nedlagt hospital. Den flittige Anas udfordres i voldsom kamp med en Taekwondo-mester. Og selv om Jacob ikke tør drømme om fremtiden, får han gang i festen til Distortion på Vesterbro. (Rodløs, 13.11.2017).

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

TIL LÆREREN

Fag: Samfundsfag og mediefag

KOLOFON

Temaet er lavet i samarbejde med Unicef, Røde Kors, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp og Flygtningebørn.dk med støtte fra Egmontfonden.

I 2015 søgte mere end 21.000 flygtninge asyl i Danmark. Antallet har siden været faldende, men det er omfanget af udfordringerne ikke.

Det er nu, at flygtningene skal finde deres vej ind i det danske samfund - og det gælder også for unge flygtninge, som skal lære et nyt sprog og kultur, finde nye venner og falde til i en ny hverdag i Danmark med både op- og nedture.

Unge på flugt

Hvad gør man, når man er flygtet fra krig og ødelæggelse, og er havnet i et fremmed land uden familie eller venner? Brug TV serien Rodløs, der går helt tæt på fem unge flygtningedrenges hverdag i Danmark, og arbejd bl.a. med seriens hovedpersoner og filmiske virkemidler i mediefag. Brug også temaet i samfundsfag og arbejd med flygtningepolitik i dansk og europæisk sammenhæng.

Se Tema

Det handler DR3s tv-serie Rodløs om.

De fem drenge fra Ærø

’Rodløs’ følger fem drenge i alderen 18-20 år i deres første tid, efter de ’flyver fra reden’ - Asylcenteret Ærø - og ud i landet for at starte et nyt liv.

Serien følger Anas fra Syrien, som nu bor i Nyborg, Jacob fra Kuwait, som nu bor på Frederiksberg, Ali fra Afghanistan, der nu bor i Gentofte, Aref fra Afghanistan, som nu bor i Tørring ved Hedensted og Hadji, der også bor i nærheden af Hedensted.

Se hele serien Rodløs, og arbejd med seriens filmiske virkemidler, karaktererne, historien og iscenesættelse i mediefag.

Læs også Unge på flugt Se Tema

  1. TV serien Rodløs
  2. Kamera - filmiske virkemidler
  3. Lyd - filmiske virkemidler
  4. Karaktererne
  5. Historien
  6. Graden af iscenesættelse
  7. Dansk flygtningepolitik
  8. EU's flygtningepolitik
  9. Rodløs