Banker

Faktaboks

Ekspertens gode råd til din privatøkonomi

Boliglån, forsikring,pension og så videre. DR Nyheders økonomiske ekspert Karsten Engmann giver gode råd om nogle af de vigtige poster i din privatøkonomi.

Ekspertens gode råd til din privatøkonomi

Bankerne går fra den ene krise til den anden.

Under finanskrisen 2008-2012 er mange banker i økonomisk krise. Flere går konkurs og andre må låne penge af den danske stat for at overleve.

Senere kommer bankerne i en imagemæssig krise. Bankernes opførsel op til og under finanskrisen, har nemlig gjort mange sure. Ikke bare almindelige mennesker, men også virksomheder og regeringer.

Din, min og vores økonomi

I dette tema kan du blive klogere på økonomiske emner som aktier, banker, gæld, løn og skat. Det er emner, som har en direkte indflydelse på din pengepung, virksomhedernes bundlinje og forretningen Danmark. Vi har samlet emnerne i otte klipsamlinger herunder. Klippene er blandt andet fra "Økonomi for dummies" og "Sikke en fest", der blev sendt i 2012. Nederst finder du et link til en helt speciel samling af klip: "Ekspertens gode råd til din privatøkonomi". Det er en række film, som DR Skole og DR Undervisning har optaget med DR Nyheders økonomiske ekspert Karsten Engmann. I filmene giver han gode råd om de vigtige poster i din privatøkonomi.

Se Tema

Men selv om mange er trætte af bankerne, så vil det være særdeles svært at undvære bankerne. For hvor skulle vi så låne penge til at starte virksomheder for? Og hvor skulle vi låne penge til at købe en ny bil?

Hvis vi ikke havde banker, ville der hurtigt udvikle sig et uigennemskueligt lånemarked, hvor det kun er dem med gode forbindelser, der kan låne penge. Og mange af lånene ville være til ågerrenter.

Læs også Din, min og vores økonomi Se Tema

  1. Hele udsendelser
  2. Aktier og værdipapirer
  3. Arbejde og løn
  4. Bolig
  5. Finanskrisen
  6. Gæld og opsparing
  7. Nationaløkonomi
  8. Skat
  9. Banker