Detektors metoder

Lærervejledning

Hent alle vejledningerne her

Kolofon

Detektor-akademiet er udviklet af DR Undervisning og Detektor. Udviklingen er støttet af Lundbeckfonden.

Send mig tilbage til:

Detektor-akademiet forsiden

Detektors guide til metoderne

Detektor viser i ni undervisningsvideoer, hvordan de i TV-programmerne tjekker tal og påstande ved at bruge statistisk metode, kildekritik og afdækning af retoriske virkemidler.

Faktatjekket er det centrale i Detektors arbejde. Her på siden får du en introduktion til mange af de værktøjer en god faktatjekker har i værktøjskassen.

Bliv din egen detektor

Ah, kan det nu også passe? Det spørgsmål stiller Detektor igen og igen. Sund skepsis er nødvendig i en verden, hvor budskaber ofte fordrejes eller forenkles for at nå ud til modtagerne. Detektor-akademiet giver dig de rette værktøjer til at lave et faktatjek og komme lidt tættere på sandheden. Se klippene, arbejd med metoderne og bliv din egen detektor.

Se Tema

Her i Detektor-akademiet vil du støde på mange samfundsfaglige begreber, som er rigtig gode at have fuldstændig tjek på.

I videoerne i toppen af denne side kan du møde Detektors første vært, Thomas Buch Andersen, som forklarer nogle af de mest centrale begreber.

Du kan også nærstudere Detektorguiden, som giver dig en grundig beskrivelse af metoderne.

Og sidst - men ikke mindst - anbefaler vi, at I spiller Detektorspillet, som er et vendespil, hvor I hurtigt får styr på 20 vigtige begreber.

God fornøjelse.

Læs også Bliv din egen detektor Se Tema

  1. Sådan bruger du Detektor-akademiet
  2. Leg med tal
  3. Detektorspillet
  4. Detektors metoder
  5. Til læreren
  6. Bliv klogere på fake news
  7. Øvelser i kildekritik
  8. Øvelser i statistik
  9. Øvelser i retorik