Huskøb er en investering for livet

Et huskøb er ikke en investering, som kan give nogle hurtige penge. Et hus er noget, du skal købe, hvis ved, at du skal bruge det de næste mange år. Det siger DR Nyheders økonomiske ekspert Karsten Engmann.

Faktaboks

Tema: Din, min og vores økonomi

På DR Gymnasium kan lærere og elever blive klogere på vigtige økonomiske emner som banker, gæld, løn, skat og aktier. Det er emner, som betyder noget for danskernes pengepunge, virksomhedernes bundlinjer og forretningen Danmark.

DR Gymnasium: Din, min og vores økonomi

Køb et hus billigt, vent et par år og sælg det dyrt. Det kan virke som en nem måde at høste en økonomisk gevinst.

Men så let er det ikke. På kort sigt er huskøb en både dyr og usikker investering, mener DRs økonomiske ekspert Karsten Engmann.

- Du skal ikke købe hus for at få en økonomisk gevinst. Et hus er noget du skal købe, hvis du ved, at du skal bruge det de næste mange år, siger han.

Ekspertens gode råd til din privatøkonomi

Boliglån, huskøb, forsikring, pension og køb af aktier. Karsten Engmann, DR Nyheders økonomiske ekspert, giver gode råd om nogle af de vigtige poster i din privatøkonomi.

Se Tema

I videoen øverst i artiklen fortæller Karsten Engmann, hvad der skal til, for at et hus kan blive en god investering. Du kan også læse videre herunder:

God investering over 20 år
At købe et hus, for at sælge det igen efter nogle få år, er en dårlig ide.

- Hverken du eller de økonomiske eksperter aner, om huspriserne vil stige de kommende år. Og hvis du efter få år sælger dit hus med en økonomisk gevinst, risikerer du, at den bliver ædt op af de mange penge, det koster at sælge, siger Karsten Engmann.

Som årene går, er et huskøb derimod en god investering. Men det er en investering for livet, ikke en mulighed for hurtig gevinst.

- Et hus der i dag koster en million, vil om 20 år være cirka to millioner værd. Og i mellemtiden har du afdraget på din gæld, og så er formuen vokset, siger Karsten Engmann.

Flere gode råd fra Karsten Engmann:

Forsikring på den smarte måde

Flyt dit forbrug og få råd til mere

Huskøb er en investering for livet

Boliglån for nybegyndere

Pension for dummies

Sådan tjener du på aktier

Læs også Ekspertens gode råd til din privatøkonomi Se Tema

  1. Boliglån for begyndere
  2. Huskøb er en investering for livet
  3. Sådan tjener du penge på aktier
  4. Pension for dummies
  5. Forsikring på den smarte måde