Fag: Samfundsfag

Kulturlivet i Afghanistan er blomstret op efter Talebans fald, men meget kunst er stadig kontroversiel. Mød landets mest markante kunstnere. Under Taleban var næsten alle former for kunstnerisk udfoldelse forbudt, men selv om Taleban ikke længere er ved magten, er Afghanistan fortsat et stærkt konservativt og dybt religiøst samfund.

Filmdiva med hår på brystet

Leena Alam er tidligere fotomodel og en af Afghanistans mest populære skuespillerinder. Hun mener, at film kan revolutionere folks tankegang.

Frihedens have

I Kvindernes Have kaster pigerne burkaen, spiller volleyball, inviterer veninderne på picnic eller tager kørekort. Men 21-årige Geeti Habibi frygter, at friheden kun er til låns.

Kampen om den døde kalv

Buzkashi er ikke en sport for tøsedrenge. Men 18-årige Saleh slider i det for at blive mesterrytter som sin far og bedstefar.

Livsfarlig popkultur

Den 23-årige sangerinde Elaha Soroor er en af Afghanistans største popstjerner. Men berømmelsen har haft sin pris. Det ondeste var videoen.

Opgør med voldskulturen

Hamdullah vil gerne lære den unge generation at løse konflikter uden vold. Men den slags arbejde møder ikke bifald i hans egen familie.

Klipsamlinger

Boom af bogorme
En have fuld af kunstspirer
Gensyn med skatten
Historier fjernt fra Helmand
Lyden af krigens gru
Musikkens mægtige magt
Målmanden Nadia
Poesi skrevet med blod
På kant med ytringsfriheden
Radikal uden hanekam