Fag: Samfundsfag

Der er ufatteligt langt fra bunden til toppen i Afghanistan. En lille elite lever et liv i luksus og rigdom, men hovedparten af de 29 millioner afghanere er ludfattige. De forsøger at overleve ved at dyrke den solskoldede jord og holde lidt husdyr. Flere og flere unge familier flytter til byerne på jagt efter uddannelse, arbejde og en bedre fremtid for dem selv og deres børn. Vi har besøgt tre meget forskellige familier i det krigshærgede land: bondefamilien Ul-Hag, rigmandsfamilien Nabizada og den opadstræbende middelklassefamilie Moheb.

De ekstremt rige: Alle holder øje med millionøsen

Arezu Nabizada kan få lige, hvad hun peger på, men hun er stadig underlagt det afghanske samfunds skrappe spilleregler.

De ekstremt rige: Succes på alle hylder

Nabizada-familien hører til Afghanistans absolut rigeste. Trods årtiers borgerkrig har de tjent godt på olieimport og boligbyggeri. Indtil videre foretrækker de at bo i udlandet.

Middelklassen: Goddag til det 21. århundrede

Familien Moheb har som mange andre middelklassefamilier kæmpet sig op fra et liv på sultegrænsen til en tilværelse i Kabul med tv, mobiltelefon og uddannelse.

De fattige: Med sulten lige i hælene

Bondefamilien Ulhaq hører til Afghanistans allerfattigste. Som hjemvendte flygtninge fra Pakistan ejer de hverken jord eller dyr.