Fag: Samfundsfag

Over hele landet finansierer donormidler en massiv genopbygning af veje, lufthavne, vandforsyninger, skoler, hospitaler og ikke mindst boliger. Men spørgsmålet er, hvad Afghanistan skal leve af, når det internationale samfund i løbet af nogle år reducerer den civile bistand.

Børnene når at dø

En del af de mange genopbygningsprojekter i Afghanistan er præget af byggesjusk og inkompetent ledelse. På Herats børnehospital bliver man mødt af lugten af kloak.

Dilemmaer

Afghanistan står over for tre økonomiske problemer: Industrialisering, mineeventyr og opium.

Slut med at slæbe vand

De sidste ti år er hundredetusindvis af genopbygningprojekter sat i værk. En ny vandingskanal kan fornadre Yar Mohammeds liv.

Svært farvel til valmuerne

Khan har udskiftet valmuer med safran. Men mange andre bønder tør ikke opgive opiumproduktionen, som Taleban har sat sig tungt på.

Underjordiske skatte kan forandre alt

Viceminister Nazir Shahidi ved udmærket, hvad Afghanistan skal leve af. Under den solstegte jordskorpe gemmer sig skatte til en værdi af fem trillioner kroner.

Økonomi på krykker

Over hele landet finansierer donormidler en massiv genopbygning af veje, lufthavne, vandforsyninger, skoler, hospitaler og ikke mindst boliger. Men spørgsmålet er, hvad Afghanistan skal leve af, når d

Klipsamlinger

Video: Mikrolån og genopbygning
Kunderne vælter ind