Faktaboks

Ekspertens gode råd til din privatøkonomi

Boliglån, forsikring,pension og så videre. DR Nyheders økonomiske ekspert Karsten Engmann giver gode råd om nogle af de vigtige poster i din privatøkonomi.

Ekspertens gode råd til din privatøkonomi

Indkomstskat, ejendomsskat, kommuneskat, kirkeskat, formueskat og så videre. Der er mange slags direkte skatter i Danmark.

Derudover er der alle de indirekte skatter, som fx moms og punktafgifter. Der er fx både moms og sukkerafgift på slikket i supermarkedet.

Og skatterne går ikke bare til den store fælles kasse. Skatter og afgifter kan også bruges til at ændre danskernes adfærd. Som når der lægges sukkerafgift på varer med sukker, så de bliver lidt dyrere. Det skal få danskerne til at købe færre usunde varer.

Din, min og vores økonomi

I dette tema kan du blive klogere på økonomiske emner som aktier, banker, gæld, løn og skat. Det er emner, som har en direkte indflydelse på din pengepung, virksomhedernes bundlinje og forretningen Danmark. Vi har samlet emnerne i otte klipsamlinger herunder. Klippene er blandt andet fra "Økonomi for dummies" og "Sikke en fest", der blev sendt i 2012. Nederst finder du et link til en helt speciel samling af klip: "Ekspertens gode råd til din privatøkonomi". Det er en række film, som DR Skole og DR Undervisning har optaget med DR Nyheders økonomiske ekspert Karsten Engmann. I filmene giver han gode råd om de vigtige poster i din privatøkonomi.

Se Tema

Ligeledes er der vandafgift på vandet, der kommer ud af dine vandhaner derhjemme. Det skal få dig og andre til at bruge mindre vand.

Læs også Din, min og vores økonomi Se Tema

  1. Hele udsendelser
  2. Aktier og værdipapirer
  3. Arbejde og løn
  4. Bolig
  5. Finanskrisen
  6. Gæld og opsparing
  7. Nationaløkonomi
  8. Skat
  9. Banker