Fag: Samfundsfag

I toppen af samfundet lever en lille overklasse bestående af forretningsfolk, krigsherrer og narkobaroner et liv i luksus. Men langt størstedelen af afghanerne lever stadig på kanten af et eksistensminimum.

Og så satte de strøm til

Sousan er flygtet fra sin mand, der forsøgte at slå hende ihjel. Men prisen for frihed er høj - alle syv børn skal blive hos eksmanden og hans voldelige familie.

Det er altid kvindernes skyld

I Afghanistan har forbrydelse og straf en helt anden logik end i den vestlige verden, fortæller politikommissær Nouria Siddiqie. Især når det handler om kvinder.

Otte munde at mætte

Den grå politiuniform giver Naida frihed og respekt, men som fattig og eneforsørger af seks børn har hun svært ved at forbedre sit liv.

De fandens valmuer

Cobra på 18 er opiummisbruger ligesom sine forældre og sin mand. Nu er hun kommet i behandling, men for hendes to måneder gamle søn Said er det måske for sent.

Dilemmaer

Afghanistan kæmper med fire sociale problemer: fattigdom, sundhed, kvinder og opium.

Har du penge, så kan du få

På Herats største hospital er personalet parat til at lade patienterne dø, hvis de ikke kan betale. Alligevel synes sygeplejersken Bismullah Habibi, at det går fremad.

Verdens tredjefattigste land

I toppen af samfundet lever en lille overklasse bestående af forretningsfolk, krigsherrer og narkobaroner et liv i luksus. Men langt størstedelen af afghanerne lever stadig på kanten af et eksistensmi

Klipsamlinger

Video: Opium og kvinders forhold