dr.dk / DR2 / Wulffmorgenthaler / Om programmet

Mød verbalekvilibristen Mikael Wulff og vor tids svar på Jørgen Clevin: Anders Morgenthaler. Mød også den fascistiske flodhest Dolph samt egernet Margit. Følg desuden Tukandrengen, Skolefotografen, arkæologerne Loke og Ansgar og Krejme Teaterforening.


Programmets to værter, Wulff og Morgenthaler, sidder ude i et idyllisk skovområde og skal lave et tv-program, men de har ikke rigtigt forberedt så meget, fordi det er ikke nødvendigt: de vil lave afslapningstv. Morgenthaler kan tegne og fortælle - han er vor tids Jørgen Clevin. Wulff er utrolig til at styre tingene og formulere sig verbalt. Han er Kaptajn Wulff. De får besøg af to dukker: egernet Margit og flodhesten Dolph, som er en millitant, ekstremistisk B.S. Christiansen-fan. Margit er frisindet og fyldt med en enorm mængde kvindelig intuition og lidt af en bitch. De synes begge to at Wulff og Morgenthaler er talentløse og øjeblikkeligt bør fjernes fra skærmen.

 

I løbet af de 8 programmer sker der lidt af hvert: Dolph smadrer kraniet på Poul Krebs med en baseballkølle, Morgenthaler forvandler sig selv til en franskmand, Dolph fjerner hår fra Wulffs skridt med en ultra-hensynsløs, ukrainsk voksbehandlingsmetode, der involverer mørtel. I et politisk afsnit bliver Margit til Ulla Terkelsen og sidst, men ikke mindst kan man se frem til den storslåede idrætsdag, hvor både Wulff og Morgenthaler er iført meget stramme shorts og Dolph knuser samtlige knogler i sit lyseblå korpus.

 

Ind i mellem disse optrin præsenteres der i hvert show 4 små film: Vi møder de to arkæologer og jomfruer Loke & Ansgar, som i 7 år har siddet ved et hul og forgæves gravet efter et fossil. På det seneste er Loke begyndt at opleve en del lummert-erotiske ting, når han ikke graver i jord. Ofte sutter unge piger på hans tissemand, fordi han er arkæolog. Vi ser klip fra den særdeles veloplagte gamle 60'er tv-quiz, VUPTI, hvor værten Erling Sommer styrer løjerne og hvor der grines og grines og grines og grines og fortælles brandere, sjofferter, vitser og anekdoter om Dirch Passer og om at spise skipperlabskovs i Grøften. Der er anden, men mindst ligeså intens underholdning at hente når Krejme Lokal-TV sender transmissioner fra de meget dramatiske opførelser af byens teaterforening - ved brødrene Konrad og Ulrik Lefevre (tæppehandlere). Konrad lever udelukkende af fløde. Desuden kan man glæde sig til en kort, poetisk føljeton om Tukan-drengen, et stakkels væsen som er 28% fugl og som viser hvor svært livet kan være, hvis man har et næb. Til sidst kommer en serie om skolefotografen Bent og hans assistent, den elskelige sinke, Bubber. De besøger forskellige skoler, chikanerer børnene - og hygger sig.

 

Medvirkende: Mikael Wulff, Anders Morgenthaler, Jonas Schmidt, Lars Hjortshøj, Peder Pedersen, Rasmus Bjerg, Lærke Winther Andersen, Michael Noer.

 

Manuskript og instruktion: Mikael Wulff og Anders Morgenthaler

 
Sendetider

Dolph vender tilbage på DR2 til efteråret.
Mere Wulffmorgenthaler
Du er her: dr.dk / DR2 / Wulffmorgenthaler / Om programmet
Til toppen
   
© DR 2005. Tekst, billeder, video, lyd og grafik på denne side tilhører DR. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.