Yallahrup færgeby på DR2

OM YALLAHRUP FÆRGEBY

Handler om de to venner Ali og Hassan (12 og 13), der gerne vil være ornli' syge gangsters. Desværre døjer Ali med det problem at han er utrolig sent udviklet i forhold til sin alder. Så meget desto vigtigere er det for ham at sætte sig i respekt over for pigebanden Crazy Girls og byens hårde fyr, den tre år ældre Dennis.

Når de ikke er i skole hænger Ali og Hassan ud i deres rygerklub. Som ganske vist ligger i skolebiblioteket, men som alligevel er en tjotalt rygeren rygerklub.

Skolebiblioteket bestyres af den depressive Morten, der også fungerer som drengenes prøveklud, når de forsøger sig med diverse gangsterøvelser, som for eksempel hundekamp, narkohandel og mord.

Og Morten har også en anden grund til at være deprimeret: Hans chef, den sanselige skoleinspektør Hanne, presser ham ud i diverse integrationsprojekter, hvor Morten tvinges til at spille rollespil og male gavlmalerier med de unge af anden etnisk herkomst end dansk.

Ali kæmper for at få den danske betonforstad, Yallahrup Færgeby, til at ligne Florida og L.A. - med ham selv i rollen som et godt mix af Tony Montana og Tupac Shakur.

Han har meget imod sig, men hans selvtillid sidder lige som den skal. For Ali ved noget, som alle andre måske har svært ved at tro på: at hele hans slægt i lige linie nedstammer fra bemeldte gansgsterikon og drømmeprins, Tupac Shakur.

Lyt til en ornlig’ syg soundtrack (Åbner i et nyt vindue)
Lyt til en ornlig’ syg soundtrack (Åbner i et nyt vindue)
Besøg Ali’s Myspace (Åbner i et nyt vindue)
Du er her: dr.dk > Yallahrup færgeby > Om Yallahrup

© DR 2007. Tekst, billeder, video, lyd og grafik på denne side tilhører DR. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.